Styl: lager ryżowy
Ekstrakt: 11,5%
Alkohol: 4,7%
Piwo z dodatkiem ryżu (płatków i prażonego), zielonej herbaty, soku z imbiru i soku z cytryny. W smaku jest słodowy, zbożowy. Słodkawy, z bardzo delikatnym posmakiem cytryny i jeszcze lżejszym imbiru. Równie lekka, herbaciana, nieco ściągająca goryczka. Aromat nikły. Bardzo mocne wysycenie, polecam odstawić piwo na chwilę, by się odgazowało. Mam też wrażenie, że pojawił się tu lekki diacetyl, ale jeśli jest tak w istocie to… Nadaje on piwu całkiem ciekawej nuty herbatnikowej, która dobrze współgra z dodatkami. Dodatkami, które stanowią tu właśnie dodatki, a nie dominantę.
Piwo jest smaczne, niezobowiązujące, w sam raz do wypicia ze smakiem przy grillu czy wśród znajomych. Jako piwo degustacyjne jest za mało intensywne dla birgika i ma za niską goryczkę, ale cóż, w końcu to „tylko” lekki, ryżowy lager 🙂 I w tej roli jest naprawdę fajne. Lekko kwaskowate, ale i zbożowe, słodkawe, a jednak orzeźwiające.
Moja ocena: 7/10